Hur det går till

Vad innebär då trädplockning. Det hörs ju på namnet ganska bra. Man plockar helt enkelt ner trädet bit för bit med hjälp av en lastbilskran med tillhörande gripklo och motorsåg.

Kranarmen når cirka 25 meter högt eller drygt 20 meter i sidled. Som regel går det bra om jag kommer med bilen inom 15 meter från roten men alla träd ser ju olika ut så det är en bedömning från träd till träd.

Från marken styr jag gripen till den gren jag vill ta bort sedan stänger gripen runt grenen och den sågas därefter av. Gripen håller även fast grenar som till exempel går ut över ett hustak och efter avsågning sitter grenen säkert i gripen. Sedan lyfter man ner grenen med kranen till en lämplig plats på marken istället för att den skall ramla ner med dunder och brak som sker då man står i skylift och sågar till exempel.

Motorsågen drivs för övrigt av en hydraulmotor så det enda man hör när kedjan går är lite surrande och inte det klassiska knattret från en vanlig motorsåg.

Större grenar plockas av för sig, ibland till och med i flera delar om de är stora. Stammen tas ner i bitar om två till fyra meter beroende på grovlek och lutning osv. Ibland kan jag fälla halva trädet när kronan är borta. Sågen klarar att såga stammar som är upp till 70 cm i diameter, men då blir det ju inga långa stockar så klart. Är det grövre än 70 cm så är det oftast så nära marken att man kan lyfta bort stocken med stroppar eller helt enkelt fälla omkull den på marken.

Toppning och beskärning utförs i begränsad omfattning. Om man vill toppa ett träd eller ta bort några specifika grenar som exempelvis går mot en fasad eller liknande är det som regel inga problem förutsatt att jag kommer åt dom med kranarmen utan att skada trädet. Däremot är jag inte bra på underhållsbeskärning eller glesa ur en trädkrona osv. Kranarmen blir lite klumpig för finliret därinne i trädet.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Vi åker ut och inspekterar alla jobb innan ni får en kostnadsfri offert från oss.

Ring: 070 825 58 42

eller maila oss som du vill veta mer!